sunnuntai 22. elokuuta 2010

Ylösalaisin


Reilu vuosi sitten naapurini lahjoittamista keväänvihreistä Novita Tennesseistä oli boleron jäljiltä vielä 250 g lankaa varastossa. Viime talvena naapuri lykkäsi mukaani vielä pari kerää samaa sävyä, jolloinlangankäyttömahdollisuudet laajenivat oleellisesti ja päätin kokeilla tehdä itselleni Ylösalaisneuleen Ullasta. Pienimuotoisen mallitilkkukokeilun jälkeen päädyin L-kokoon ja 3 mm puikkoon. Helmaan päätin tehdä mielenkiinnon säilyttämiseksi pitsiä Vaapukka-puseron mallilla, joten kainaloiden jälkeen silmukoita on ohjeen 222 sijasta 225.



Pitsiosuus oli ehkä yllättäenkin melko takkuista neulottavaa, sillä en saanut mallineuleeseen kunnon otetta koko aikana. Pusero valmistui kuitenkin kohtuullisessa ajassa kuukauden sisällä, kun neuloskelin sitä aina silloin, kun mitään muuta projektia ei ollut kesken. Aika passeli siitä tuli, kun kulutin käytettävissä olevat 450 g mahdollisimman tarkkaan neulomalla hihat ennen helman päättelyä. Kaula-aukko on omaan makuuni ehkä hieman avara ja hihat puolestaan omille alleilleni melko niukat, mutta pienin modifikaatioin tämä on kyllä oikein passeli ylhäältä alaspäin neulottavan perusraglanin ohje. Tällaisenaanhan paidassa ei ole etu- eikä takapuolta, vaan paidan voi pukea päälle kummin päin vain.


Vaan saapa nähdä, tuleeko tällaista melko paksua, mutta lyhythihaista puuvillaneuletta käytettyä ollenkaan. Sitä paitsi tuo kuva taas muistuttaa siitä, että tämäkin neule näyttäisi kauniimmalle 10 kg hoikempana...

1 kommentti: