sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Oras-myssy


Enhän minä syksyyn jaksanut odottaa, että pääsisin kokeilemaan näiden pipojen isosiskoa, alkuperäistä ideaa paremmin vastaavaa myssyä. Kun sopiva lankakin melkein tipahti syliini, kiitos anteliaan kanssaneulojan, syntyi muutamien yritysten ja erehdysten kautta Oras-myssy:



Lankana on Garnstudion DROPS Paris (100 % puuvilla, 50 g / 75 m), jota neuloin ensin joustimen verran 4 mm puikolla ja loput 5,5 puiko(i)lla, puolisentoista kerää myssy nieli tällaisenaan. Minä kun en myssyjä koskaan ole pitänyt, en tainnut nytkään tehdä tästä tarpeeksi syvää ja "roikkuvaa", vielä olisi ehkä yhden mallikerran voinut neuloa ennen päälakikavennuksia.


Päälaki kaventuukin lopulta todella nopeasti, kun joka toisella kerroksella silmukat vähenevät peräti 12:lla. Malli on aika hauska, menee tuollaiseen 54-senttiseen päähän siinä missä omaan noin 60-senttiseenikin, itsellänikään tuo ei ole mikään tiukka pipo, saan sen kyllä takaa "myssyttämään". Ohjeenkin väkersin, kuinkas muuten, jos joku muu innostuu kokeilemaan. Tämä toimisi varmaan vieläkin paksummasta (villa)langasta neulottuna vielä paremmin?

1 kommentti: