lauantai 25. huhtikuuta 2009

Pääasioita


Muillakin kuin bloginpitäjällä on joskus huonon tukan päivä, niin myös blogimiehen sisarella. Hänen toiveestaan ompelin hiuspannan, jonka mitat ja mallin sain muistaakseni hänen Indonesiasta hankkimastaan alkuperäiskappaleesta (myöhemmin huomasin samantapaisia myytävän myös lähikauppamme hyllyssä).



Kuvausmallina toimi pikku pitkälettimme, joten pahoittelen kuvan heikohkoa laatua. Idea hiuspannassa on kuitenkin se, että siinä on niskassa kuminauhakuja, johon yhdistyy leveä suorakaiteen muotoinen kangaskappale. Kangas on samaa kuin taannoin esittelemässäni mustassa pellavasekoitetunikassa. Tilkkujen rajallisen koon vuoksi jouduin tekemään leveän kappaleen kahdesta osasta, mutta en usko sen juurikaan haittaavan käyttöä.


Kevyemmän kesäversion rinnalle tulin neuloneeksi lämpimämmän syysversion hiuspannasta: Calorimetryn.



Tämä on neulottu ohjeenmukaisin silmukoin 3,5 mm puikolla mustasta TeeTeen Primaverasta, jonka ostin viime syksynä aikomuksenani neuloa itselleni perusribbipipo. Neuloinkin pipon (3,5 mm puikolla ja 120 silmukalla) vain todetakseni, ettei se mahdu edes sinänsä suuripäisen 6-vuotiaamme päähän minusta puhumattakaan. Niinpä purin tekeleen ja päädyin neulomaan Calorimetryn sen sijaan. Lankaa kului noin 30 g, joten ehkäpä selviäisin yhdellä lisäkerällä Primaveraa, jos ryhtyisin uudelleen piponneulontaan. Kai 70 g sentään riittäisi minunkin suureen päähäni mahtuvaan pipoon... Lanka kyllä on aivan luksusta tuntumaltaan ja neulottavuudeltaan, joten se puoltaisi lisäkerän ostamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti