torstai 7. marraskuuta 2019

Sumuisena aamuna

Vihdoinkin, kaksi vuotta Tuhansien villasukkien maa -kirjaprojektin alkamisen jälkeen on aika esitellä tarina kirjaan ensimmäisenä suunnitellun mallin takana.

Sumuisena aamuna syntyi tarpeesta löytää tekniikka, jolla saisin häivytettyä kerroksen vaihtumiskohdan ylittävään hiutalekuvioon syntyvän pykälän. Kokeilin vähän kaikenlaista, ennen kuin oivalsin itsestäänselvyyden: kuvio olisi aloitettava jo edellisen kerroksen lopussa. Harmi, että kehittelyprosessin ensimmäinen sukkapari, jossa kaikenlaiset räpellykset kerroksenvaihtumiskohdassa näkyivät kilometrien päähän, on aikoja sitten mennyt käyttöön ja siitä otettu kuvakin on kadonnut jonnekin vanhan pöytäkoneen kovalevyn varmuuskopiointiin käytetyn ulkoisen kovalevyn mukana (eikö olekin hyvä varmuuskopio, kun on vallan hukassa koko ulkoinen kovalevy?). Jäljellä on vain kuvia lopullisen ohjeen mukaisista sukista.



Ei ole parempaa kuin kaksi ihanaa harmaata yhdistettynä oranssiin kimallelankaan, kaikki Lanitium ex Machinalta. Näihin sukkiin ei tarvinnut kehitellä mitään muuta ihmeellistä kuin tuo kirjoneuleidea, perusrakenne varresta varpaisiin ranskalaisella kantapäällä ja jalkapohjan keskelle tulevalla kiilalla oli oikein toimiva. 




Hieman ennen kirjan ilmestymistä neuloin vielä yhden parin (muistaakseni kehitysversiot mukaan lukien neljännet tai viidennet tällä samalla mallilla) teollisesti värjätyistä sukkalangoista. Näissä voikukkapellon mieleen tuovissa sukissa vihreä on Austermann Stepiä, keltainen italialaista Bice-sukkalankaa ja valkoinen Regiaa. Tämä malli taipuu värivalinnoilla todella erilaisiin fiiliksiin, käyhän pääkuvio niin lumihiutaleista kuin kukistakin.

Tämän sukkaparin myötä on aika sulkea Tuhansien villasukkien maa -kirjan kannet. Luulen, että myös blogini hiljenee toistaiseksi. Käsitöitäni on jo tovin voinut seurata blogia säännöllisemmin Instagramista @tiinakuudesign Ravelrya unohtamatta - sieltä minut löytää etenkin Lankalaatikosta, mutta myös vähän muualta nimimerkillä TiiQ; suunnittelijasivuni on luonnollisesti nimellä Tiina Kuu.

3 kommenttia: