lauantai 5. toukokuuta 2007

Äitienpäivää odotellessa

Meillä ei onneksi ole pakkomiellettä minkään merkkipäivän lahjoista. Joskus kuitenkin jokin idea kiteytyy sopivasti merkkipäivän alla niin, että se on pakko toteuttaa ja pukea lahjan muotoon. Tänä vuonna uhreina ovat äitienpäivää viettävät äitini ja anoppini. Kassimaakari iski jälleen. Kirjahullun anoppi-mummin kassi on tulevan kantajansa värimakua mukaillen tummanharmaa ja kyllin suuri kirjastokassiksi (se on muuten ihan suora joka suuntaan, vaikka vinkuralta kuvassa näyttääkin). Äiti-mummon pienempi keikistelykassi on iloisen vihreä ja sinne mahtuvat vaikkapa villasukat siltä varalta, että niitä meillä käydessä tarvitsee. Kassit kruunaa esikoiseni tekstiilitussein taiteilemat nimet.





Entä mitä minä toivoisin äitienpäivälahjaksi? Miten olisi kiireetön aamu, jona mies hoitaisi molempien lasten aamupalat minun jatkaessani unia? Saisin herätä omia aikojani, syödä oman puuroni ja hörppiä kahvini pitkän kaavan mukaan lehteä lueskellen ilman, että kukaan esittäisi mitään toiveita tai vaatimuksia (kuopuksen maitokiintiön täyttämistarvetta lukuunottamatta).

Aikamoinen lahja se olisikin.

Vauvoja odotellessa

Kuopukseni odotus aloitti tuttavapiirissäni ihailtavan vauvabuumin. Näinä päivinä odottelen jännityksellä uutisia kahdestakin suunnasta. Mikä ilahduttavinta, ympyrä sulkeutuu toivottavasti onnellisissa merkeissä niihin aikoihin, kun kuopukseni täyttää vuoden, sillä ystäväni perheeseen odotetaan kovasti toivottua toista lasta.

Vauvauutisia odotellessani olen levähtänyt askartelujen ääressä. Ohessa kaksi viimeisintä onnittelukorttia, jotka odottavat enää pienen prinsessan ja prinssin syntymää. Sinistä korttia väkertäessäni harmittelin jälleen kerran, etten omista tarpeeksi erilaisia kyniä, jotta saisin tekstit korttiin parhaiten soveltuvalla värillä. Siinäpä hyvä syy ostaa vihdoinkin romukaupasta se kahdeksan euron geelikynäpaketti, jota olen kerran jos toisenkin kaipauksella katsellut. Siinä on muuten ainakin 25 kynää, joten pihiyden piikkiin on pistettävä, kun en ole vielä saanut pakettia kassan kautta kotiin.